torsdag 3. mai 2012

Pavlova

Marengs,


pisket kremfløte med vaniljesukker,



jorbær (eller andre bær),


og "vips", så har du en en deilig dessert!

Jeg kom over en genial oppskrift på marengs for litt siden. Det geniale er at du skrur stekeovnen av når du setter marengsen inn. Når ovnene er kald, er marengsen ferdig... du kan med andre ord sette den i ovnen når du går og legger deg og stå opp til ferdig marengs neste morgen! Prøv denne:

4 eggehviter
1/2 ts eddik
3 dl sukker
1 ts bakepulver

Pisk romtempererte eggehviter og eddik stive. Tilsett 2,5 dl sukker, litt om gangen. Pisk til blandingen er så stiv at ingenting renner ut når du snur bollen på hodet. Bland resten av sukkeret med bakepulveret, og vend det inn med en slikkepott.

Varm opp stekeovnen til 225 grader. Dekk en stekeplate med bakepapir og fordel marengsblandingen utover i en sirkel med slikkepott. Når ovnen holder 225 grader, skrur du den av og setter marengsen inn. Så enkelt - og farlig godt!



2 kommentarer:

  1. Denne må jeg jo bare teste ut :D Genialt å slå av ovnen slik.. så slipper man å passe på marengsen.. selv om grader er lite :)
    Takk for tips :D

    SvarSlett
  2. Har vurdert å prøve å varme ovnen opp til 250 grader neste gang... syns marengsen kunne vært litt sprøere, liksom. Får se hva det blir. Genialt er de uansett!

    SvarSlett