mandag 7. mai 2012

Regnbuekake


I dag har vi kost oss med en skikkelig sukkerbombe på jobb. Det ble nesten for mye av det gode, men kaka var stilig... spesielt inni.



For å få best mulig farge, er det lurt å lage en hvit kake (kakebunn med bare eggehviter), så slipper du å bruke veldig mye gel når du farger kakerøra. Jeg laget White Vanilla Cake. Det finnes mange forskjellige oppskrifter på nesten samme kakebunn, f.eks.: Den Hvite Kaken og Hvit Vaniljebunn. Jeg har også sett at mange bruker hvit kakebunn med kokosmasse i regnbuekake. Velg etter smak og behag.


Når kakerøra var ferdig, fordelte jeg den i fem skåler og farget hver del med pastafarge fra Wilton (Wilton Icing Colour).


Så stekte jeg hver del som anvist i oppskriften, laget Glossy Frosting/Angel Feather Icing(glasur) og la bunn og glasur lagvis.


Her kan man velge å legge kakebunnene rett oppå hverandre og bare dekke hele kaka med glasur istedenfor, men jeg ville dekorere den litt annerledes, så jeg la kake og glasur lagvis, smørte opp kaka med et tynt(!) lag pisket kremfløte, la marsipanlokk og pyntet med en regnbue i marsipan og litt kakesmuler festet på et bånd av marsipan. Når kaka var ferdig, var det blitt kveld, så bildekvaliteten av det ferdige resultatet ble dessverre ikke det beste...


Hvis du vil spare tid, kan du dele røra og farge de ulike delene, men ha alle delene i én form (helle veldig forsiktig, én og én farge...) og steke alt i samme slengen. Da får du ikke så markerte skiller mellom fargene i kakebunnen, men det ser kjempestilig ut likevel når man "spretter" kaka :0)


Super idé til barnebursdag!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar