En av de store favorittene her i huset, er trøffelkake. Min mamma har fått oppskriften av min farmor, og hun kaller den påskekake... men av en eller annen grunn har navnet endret seg med generasjonene. Det betyr egentlig ikke så mye, det viktigste er at det er ei fantastisk god kake! Nøttebunn, lys sjokoladesmørkrem og mørkt sjokoladetrekk. Noen av dem som har smakt den hos meg, mener det er kakeversjonen av Sarah Bernhard. Mannen min ønsket seg denne til bursdagen, og da måtte vi bare ha "nasjonalsangen" til alle Liverpool-fans som dekor;)
Bunn:
5 eggehviter
3 dl sukker
250 gr hasselnøttkjerner
50 gr mandler
Kvern hasselnøtter og mandler. Bland inn eggehviter og sukker. Stek på 170 grader i ca 30 minutter.
Krem:
200 gr margarin
2,5 dl melis
1 ss kakao
1,5 ts vaniljesukker
4 eggeplommer
Pisk smøret luftig. Sikt inn det tørre. Visp eggeplommene inn til slutt, en om gangen. Smøres på avkjølt nøttebunn.
Glasur:
100 gr mørk kokesjokolade smeltes, avkjøles og smøres på toppen av kaka. Pass på at sjokoladen ikke er så varm at smørkremen smelter, og ikke så kald at den ikke flyter fint utover hele kaketoppen.
Så er det bare å koke seg en god kopp kaffe, sprette kaka, slenge seg i sofa'n og nyyyyyyyyyyyyyte!
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar