Etter ukesvis med alt for travle dager og utallige søvnløse netter, trengte vår lille familie litt hverdagskos; nemlig sjokoladekake til dessert. Men man kan liksom ikke lage ei hel kake på en helt vanlig hverdag, så da ble det posjonskake.
For å lage dette, trenger du ganske enkelt en helt vanlig kakeoppskrift, men litt mindre former. Jeg laget sjokoladekake til vanlig rund form (oppskrift nederst i innlegget), fant fram to keramikkskåler, dekket dem med bakepapir innvendig og fordelte røra slik at hver skål var omtrent halvfull.
Siden disse ildfaste skålene er tykkere og høyere enn ei normal form, måtte kakene steke nesten dobbelt så lenge som vanlig. Men den som venter på noe godt...
Fordelen med litt mindre kaker som er høye, er at du kan variere så mye. Del dem opp og frys dem ned til du trenger dem. Du kan bruke de minste til porsjonskaker, de litt større til de dagene du får bare noen få gjester og ei vanlig kake blir for mye. Du du kan bruke kakebunnen som den er og dekke den med en enkel glassur (jeg brukte bare smeltet kokesjokolade blandet med litt kaffe) eller dele den i to og fylle kaka med noe mer. Og hvis du har lyst på "det lille ekstra", så kan du jo lage ei stablekake en gang du har god tid.
Lys og luftig sjokoladekakebunn:
3 egg
3 dl sukker
3 dl mel
1,5 ts bakepulver
1 ss kakao
1 dl varmt vann
Visp egg og sukker til eggedosis. Sikt inn det tørre og visp røra jevn med kjøkkenvisp/kjøkkenmaskin eller vend inn med en slikkepott. Rør inn vannet til slutt. Hvis du lager dobbel røre, kan du steke den i langpanne.
Stekes på 160 *C i 30-45 minutter (vanlig rund form)
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar