De to viktigste tingene å passe på når man lager sukkerbrød, er å vispe eggedosisen lenge nok og å bruke slikkepott til å blande inn det tørre. Jeg pleier å la kjøkkenmaskinen gå for fullt i ca 15 minutter når jeg visper eggedosis. Her har jeg laget en rosa variant som skal brukes i veslas "Hello Kitty"-kake. Man kan enkelt farge sukkerbrød med konditorfarge eller pastafarge. Her har jeg brukt Wilton Icing Color (kan kjøpes på nett hos bl.a. Cacas og Kakeboksen). Jeg pleier å vispe fargen sammen med eggedosisen, da slipper jeg å ødelegge eggedosisen med å røre mye i den etterpå for å få jevn farge.
Når eggedosisen er stiv, sikter jeg sakte inn litt og litt av det tørre og velter det inn i røra med en slikkepott. Jeg bruker god tid, slik at røra blir jevn uten å miste konsistens.
Jeg legger bakepapir i bunnen av kakeforma, men smører den ikke. Det er mange teorier om hvordan det er best å klargjøre forma... mitt tips er; prøv deg fram, så finner du ut hva som passer deg (og kakeformene dine) best. Jeg har laget mer enn ett mislykka sukkerbrød før jeg fikk det til!
Fyll omtrent 2/3 av kakeforma med røre, da skal det være nok plass til å heve.
Avkjøl sukkerbrødet på rist, pakk det i plastfolie og frys det ned hvis du ikke skal bruke det samme dag. For å spare tid når du skal lage selve kaka, kan du dele sukkerbrødet opp før du putter det i fryseboksen.
Lykke til!
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar