onsdag 11. april 2012

Sukkerbrød

Sukkerbrød kan brukes til så mangt, og det er egentlig veldig lett å lage. Man må bare være litt forsiktig når man blander røra, så man ikke "slår lufta ut av" eggedosisen. Da blir sukkerbrødet flatt og kompakt istedenfor høyt og luftig (det er lufta i eggedosisen som får sukkerbrødet til å heve...). Jeg bruker denne oppskriften fra Kakefesten. Den er lett å følge og gir rom for variasjon, både når det gjelder størrelse og smak.


De to viktigste tingene å passe på når man lager sukkerbrød, er å vispe eggedosisen lenge nok og å bruke slikkepott til å blande inn det tørre. Jeg pleier å la kjøkkenmaskinen gå for fullt i ca 15 minutter når jeg visper eggedosis. Her har jeg laget en rosa variant som skal brukes i veslas "Hello Kitty"-kake. Man kan enkelt farge sukkerbrød med konditorfarge eller pastafarge. Her har jeg brukt Wilton Icing Color (kan kjøpes på nett hos bl.a. Cacas og Kakeboksen). Jeg pleier å vispe fargen sammen med eggedosisen, da slipper jeg å ødelegge eggedosisen med å røre mye i den etterpå for å få jevn farge.


Når eggedosisen er stiv, sikter jeg sakte inn litt og litt av det tørre og velter det inn i røra med en slikkepott. Jeg bruker god tid, slik at røra blir jevn uten å miste konsistens.


Jeg legger bakepapir i bunnen av kakeforma, men smører den ikke. Det er mange teorier om hvordan det er best å klargjøre forma... mitt tips er; prøv deg fram, så finner du ut hva som passer deg (og kakeformene dine) best. Jeg har laget mer enn ett mislykka sukkerbrød før jeg fikk det til!


Fyll omtrent 2/3 av kakeforma med røre, da skal det være nok plass til å heve.


Avkjøl sukkerbrødet på rist, pakk det i plastfolie og frys det ned hvis du ikke skal bruke det samme dag. For å spare tid når du skal lage selve kaka, kan du dele sukkerbrødet opp før du putter det i fryseboksen.

Lykke til!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar